maanantai 31. tammikuuta 2011

Yo-mekko unelmointia

 4 vuoden aherruksen(lusmuilun) jälkeen saan minäkin viimein vetää lakin päähäni 4.6. joten olenkin ruvennut miettimään tulevaa lakkiaismekkoani kuumeisesti. Tähän mennessä yksi asia on vasta varma: mekon on oltava iloisen värinen, joten tummat ja vaaleat värit on kokonaan unohdettu. Sininen on värinä ehkä tällä hetkellä ykkösenä, mutta myös kirkas keltainen ja punainen kiinnostavat. Oon suunnitellu tilaavani mekon ebayn kautta, niin kun tein vanhojenmekonkin kanssa, koska en halua kauhukseni huomata koululle saapuessani että kolmella muulla on sama mekko päällä. Ihanat kiinalaiset kauppaa ebayssa tilaustyönä tehtynä mekkoja joiden hinta vaihtelee 50-200€ välillä. Myyjiä on hurjasti, ja useimmilla palaute on yli 90% positiivista. Vanhojentanssimekostani maksoin 90€ postikuluineen ja mekko tuli perille hieman yli viikon jälkeen tilauksesta, eli ei yhtään huono. Tässä 5 tämän hetkistä suosikkia!

Suunnittelijoista ei näiden kahden mekon osalta ole mulla tietoa. Mua kiinnostais hirveesti tuommonen epätasanen pituus, tai jopa ehkä koko pitkäkin mekko, mutta en sitten tiedä miten käytännöllinen se olisi.

Loput mekot Sherri Hillin suunnittelemia, jolta löytyy upeita mekkoja, erityisesti pitkissä malleissa. Itse suunnittelijalta ostaessa mekot melko hinnaikkaita, 250-1500€ luokkaa, joten alkuperäisen mekon hankinta jää vain unelmiini. Vuoden 2009 Linnan juhlissa Heta Hyttisen mekko oli juuri Sherri Hill:in käsialaa. 

Ehkäpä näistä mekoista joku löytyy päältäni lakkiaisissa! 
Kuvat lainattu: Ebay

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Ihastuin totaalisesti yllä olevaan turkoosiin coctailmekkoon. Minulla ei ole kokemusta tilata ebaysta ja puhuit itse ehkä tilaavasi sieltä. Löysin kyseisen mekon ebayn sivuilta ja hinta oli 49,99 ja kuljetus 22,99 dollaria. Onko nämä ne hinnat mitä ne tekevät yhteensä. Jos joutuu palauttamaan vaikka liian ison/pinen koon takia onko se kallista ja onko vaihto-oikeutta niin kuin suomessa?

Melli and Bella kirjoitti...

Anonyymi:

Kyseinen hinta tuntuu olevan ihan kohdallaan, mutta kannattaa silti vertailla sitä muiden myyjien vastaavien mekkojen hintoihin. Tarkista myös onko tuote huudettavissa vai niin sanotusti suoraan ostettavissa.

Myyjän kohdalla suosittelen katsomaan tarkasti kuinka kokenut myyjä kyseessä on(kuinka monta myyntiä/ostoa tehnyt) ja minkälaista palautetta hän on saanut. Huippumyyjien palaute pitäisi olla n.98% positiivista.

Mitä vaan tuotetta ostaessasi ebayn kautta, ota huomioon että joistain maista tilatessa saattaa hintaan tulla vielä erikseen tullimaksut, näin käy yleensä esim USA:sta tilatessa, ja tullimaksut ovat inhottavan suuria.

Mekkojen kohdalla suosittelen kiinalaisia ebay myyjiä, jotka tekevät ammatikseen mekkoja tilaustyönä, jolloin saat mekon tarkalleen omille mitoillesi ja tilaaminen on suhteellisen riskitöntä kokoa mietittäessä. Itse tilasin vanhojentanssi mekkoni kiinalaiselta "yritykseltä". Hintaa mekolla oli n.90€ ja postikulut kuuluivat hintaan. Mekko tehtiin tarkalleen minun mitoilleni ja istui täydellisesti. Mekko oli valmis 3päivän jälkeen tilauksestani ja se saapui minulle jo 7päivän jälkeen tilauksesta. Kiinasta tilatessa ei myöskään tullimaksuja tule mekkojen kohdalla.

Tarkista myyjän sivulta millainen palautusoikeus tuotteella on. Itse tilatessani valitsin myyjän joka lupasin täyden palautusoikeuden jos mekko olisi ollut väärän kokoinen tai värinen, tai muuten viallinen. Jos näin olisi käynyt, olisivat he valmistaneet minulle uuden. Tuotetta vaihtaessa kuuluisi myyjän maksaa tuotteen takaisin lähetys.

Toivottavasti näistä tiedoista oli jotain apua :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo lyhyt korallin värinen coctailmekko! Sanoit löytäneesi sen Ebaysta, mutta vaikka kuinka etsin en löytänyt kyseistä mekkoa. Voisitko laittaa linkin tuon kyseisen mekon sivuille? :)