maanantai 24. tammikuuta 2011

Makaronimaanantai

Tämä on ollut yllättävän hyvä maanantai pienen alkutakkuilun jälkeen. Aamu lähti mukavasti käyntiin jo kiitettävän aikaisin, mutta sitten aamupalan jälkeen iski taas hirveä väsymys. Ei kai siinä muuta auta kuin ottaa unta palloon vielä hetki! Noh seuraava starttausyritys oli jo parempi ja lähdin hoitamaan sovittua vakuutustapaamista. Muillakin on näköjään hitusen ongelmia maanantaisin, koska koko OP:n verkkopalvelut kaatuivat vierailuni aikana.

Tällaisessa asussa viiletin tänään menemään:


Sekopään näköinen, mutta eipä tuo paljon varmaan poikkea normaalista :) Ja jalassa on tämän syksyn ja talven ehdottomasti parhaat ja käytetyimmät kengät, eli Biancon kiilanilkkurit. Mielettömän hyvät jalassa ja helppo yhdistellä eri asuihin. Näitä löytyy vieläkin ainakin Jyväskylän Biancossa useassa eri värissä ja luulen, että itse saatan joutua hankkimaan toiset tuollaiset kevääksi vaaleammassa värissä.

Meidän kommuunin maanantaihin kuuluu yleensä kaupassakäynti, jolloin yritetään ostaa kaikki tarvittava viikoksi. Pyrkimyksenä on, että ostokset olisi suunnitelmallisia, järkeviä ja ehkä näin voisi pienentää myös ruokakuluja. Minusta tämä on ollut ihan toimiva systeemi :) Ollaan yritetty myös viikottain tehdä joku isompi satsi ruokaa, jolloin joka päivä ei tarvitsisi olla kokkailemassa tai syömässä valmispöperöitä. Tänään pyöräytin makaronilaatikon, jonka teen aina isukin ohjeen mukaan. Jos jotakuta kiinnostaa niin tässä ohje, joka on hyvin simppeli.

1. Ruskista ja mausta jauheliha (400-800g). Keitä samaan aikaan makaronit (400g).
2. Tee munamaito. Eli sekoita vajaa litra maitoa, 3 munaa, sipulikeittopussi. Lisää litkuun myös suolaa ja pippuria.
3. Voitele uunivuoka ja kumoa sinne keitetyt makaronit ja ruskistettu jauheliha. Sekoita vuoassa. Lisää munamaito ja sekoita nekin vielä.
4. Laita koko hoito uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.
5. Nauti niin paljon kuin napa vetää!

 Tässä siis jauheliha, makaronit ja munamaito. Ja suurin vaiva on jo nähty. Ei siis mene kokemattomallakaan kokilla sormi suuhun. Tästä blogista on vahvasti tulossa aika ruokarikas, mutta kun se vaan taitaa kuulua meidän molempien siskosten "harrastuksiin".

Ja vielä hyvin epäselvä kuva uuniin menneestä vuoasta. Sovitaan vaikka, että tämä on sellainen "taidekuva". Eiks je? :D

Näihin kuviin on hyvä lopettaa. Kuvia katsellessa tuli taas nälkä, joten täytyy mennä santsaamaan :P

Ei kommentteja: