perjantai 12. elokuuta 2011

Asuminen Portlandissa

 Mun mielestä on niin jännää miten omakotitalot voi erota toisistaan niin paljon eri maissa. En pahemmin välitä Suomen perus puu- tai tiiliomakotitaloista, poikkeuksena toki valkotiilitalot. Suomessa kodit yleensä näyttää kivemmilta sisältä kuin ulkoa, ja Portlandissa tämä menee yleensä toisin. Yksi päivä oltiin ajelemassa ja mä päätin räpsiä kuvia hienoista taloista.
 Siellä mä inhoan sitä, että talojen julkisivut näyttää yleensä tosi hyviltä, mutta sitten katsottuna muilta sivuilta asia ei ole ihan näin. Yleensä julkisivu on ainut johon on käytetty puuta näyttävämmän näköisiä rakennusmateriaaleja, ja loput talon seinistä onkin puuta. Monesti myös hienommat ikkunat sun muut on suunnattu vain eteen.
 Taloissa on yleensä kolme kerrosta; keskikerros, yläkerta ja kellari, joka ei tosin ole sama asia kuin meidän määritys kellarista. Kellarit on yleensä talon parhaita paikkoja. Sieltä löytyy baaria, biljardipöytää, jättitelevisioita, tanssilattiaa, pelihuonetta jne.
 Tälläiset hienommat ylläolevat talot löytyvät useasti subdivision:eista, erillisistä alueista, joilla on monesti omat nimet, eikä siellä liiku pahemmin muita kuin alueen asukkaat. Talot ovat suhteellisen lähellä toisiaan, joka mielestäni vie vähän suuren talon ideaa pois, sillä jos itse joskus rakentaisin perheelleni hulppean asumuksen, haluaisin hieman omaa rauhaakin.

Missä sitten loput Portlandista asuu?
Ei niin prameissa taloissa, joissa silti tilaa on reilusti. Myös muutamia asuntojakin löytyy. Viimeiseinä ja ei niin hyvänä vaihtoehtona löytyvät tuoltakin trailer parkit. Niitäkin on tosin laidasta laitaan, pelottavia alueita ja ihan siedettäviäkin.

Ei kommentteja: