maanantai 25. heinäkuuta 2011

Mokkapaloja ala Bella

Palasin juuri elokuvista ja kello näyttää jo puolta kahta paikallista aikaa, ja mä oon kuoleman väsyny. Käytiin kattomassa Friends with benefits, ja oli muuten oikein mainio leffa joka kannattaa käydä kattoo jos se Suomessa jo pyörii. Käytiin viime viikolla kattomassa myös Horrible Bosses, joka oli aivan älyttömän hauska! Sekin on todellaki näkemisen arvonen.  
Asiasta kukkakaaliin, päätin eilen olla ihana ystävä ja leivoin mokkapaloja ja vein niitä yllärinä kavereille töihin. Ruoanlaitto on mun mielestä huippu kivaa, mutta leipominen taas ei. Taikinoiden väsääminen on ihan liian sotkusta mun mieleen, mutta sillon tällön leivon kun jaksan. Onnekseni kaikki tarvittava löyty meiltä kotoo kaapeista niin kauppaankaan ei tarvinnu raahautua. Seuraavanlaisella perus ohjeella lähin liikkeelle, mutta tein tosin pienia muutoksia kuorrutteeseen.

MOKKAPALAT

5dl vehnäjauhoja 
4 munaa 
3dl sokeria 
2dl maitoa 
200g voisulaa 
3rkl kaakaojauhetta 
3tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria 

Kuorrutus 
1 paketti tomusokeria 
50g voisulaa 
5rkl vahvaa kahvia 
1rkl kaakaojauhetta 
2tl vaniliinisokeria
  • sulata rasva ja laita jäähtymään
  • vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan
  • sekoita joukkoon voisula
  • kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille
  • paista uunissa 200 asteessa noin 15 min
  • sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään, sekoita seos voisulan joukkoon
  • levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti
 Tollanen kaloriton "rasvanmakuinen" suihke juttu on ihan huippu keksintö korvaamaan pellin voitelu tai leivinpaperi. Saako tota Suomesta?


 NAM NAM!
Ylempi pelti on päällystetty pähkinävoisuklaakuorrutteella ja alempi vaniljavalkosuklaa. Molemmat kuorrutteet tein ilman kahvia, sillä muutama kavereista ei voi sietää kahvinmakua missään muodossa. Korvasin kahvin maidolla. Ylempään peruskuorrutusohjeeseen lisäsin 3rkl pähkinävoita ja päälle sulatin maraboun pähkinäsuklaata. Alempaan kuorrutteeseen lisäsin vaniljamaustelientä ja sulatin päälle pandan valkosuklaata.

Kyllä kaverit tykkäs!

Ei kommentteja: