keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kanarullia ja kasvisgratiinia

Katsoin äsken meidän jääkaappiin, ja sieltä löytyi vaan valo... Niinpä päätinkin kiduttaa itseäni mietiskelemällä menneenä lauantaina loihtimaani ateriaa. 
Töiden alun jälkeen on kokkailu jäänyt mun osalta aika vähäiseksi, lähinnä ajan puutteen ja laiskuuden vuoksi, ja kaiken lisäksi syön töissä päivittäin ilmaiseksi. Viime viikolla kuitenkin sain töihin uuden harjoittelijan, jonka kanssa pölistiin ruoanlaitosta pitkään, sillä hän opiskelee alaa. Tarinat aurinkokuivatullatomaatilla ja vuohenjuustolla täytetyistä kanarullista saivat kokkausintoni jälleen heräämään. Lauantaina kävin siis toimeen.

 Homejuustolla ja aurinkokuivatullatomaatilla täytettyjä kanarullia ala Ispi. Maistuivat erittäin hyvältä, mutta ensi kerralla viisaampana paistan ne miedommalla lämmöllä, ja leikkaan broilerifileet ohuemmiksi. Kannustan testaamaan!
Rullien lisäksi tuli tehtyä kasvisgratiinia. Kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa +kermaa, juustoa ja paljon mausteita ja uuniin. Parasta tästä tulee kun käyttää kolmenjuustonkermaa.
Lisäksi tarjolla oli salaattia, ja pääsin nautiskelemaan lonkerostakin pitkästä aikaa vapaan lauantai-illan kunniaksi.
Nam nam nam. Juhannusta ja grilliruokia odotellessa! ADIOS!

Ei kommentteja: