tiistai 26. helmikuuta 2013

Sosekeitto resepteja sun muuta!

Viikonloppu sujahti jalleen ohi ihan hetkessa. Kummempia ei tullu tehtya. Perjantaina vietin laatuaikaa kamppisten kanssa kun Raiskin lahti kavereidensa kanssa baariin. Lauantai ja sunnuntai menivat suht sporttisissa meiningeissa ja herra teki molemmat paivat kuolemaa kiitos alkoholin. Itsellani olisi keskiviikkona suunnitelmissa lahtea viime vuoden seminaariryhman kanssa ulos, mutta ajatus alkoholista ei vaan tunnu nappaavan yhtaan, eli katsellaan sita sitten huomenna.
Aamiaiseksi olen totutellut juomaan smoothieta, joka menee paljon paremmin aamulla alas kun esim leipa ja puuro. Yhtena aamuna Raiski yritti yllattaa ja teki minulle "smoothien", mutta unohti jogurtin kokonaan ja juoma koostui vain mehusta ja vadelmista... Yritys hyva kymmenen kuitenkin.
Aamut ovat jo yli viikon ajan alkaneet reippaalla kavelylenkilla ja muutamana aamuna olen jopa repaissyt ja juossut!
Eilen tein vuosien tauon jalkeen purjo-perunasosekeittoa NAM!
500g perunaa
1 iso purjo
7dl kasvislienta
sitruunapippuria
tilkka kermaa/maitoa
Ohje: Keita kuutioituja perunoita ja suikaloitua purjoa 20-30min kasvisliemessa. Halutessa niita voi hieman kuullottaa tilkassa oljya ennen keittamista. Soseuta ja lisaa tilkka kermaa tai maitoa ja kuumenna kiehuvaksi. Valmista!
Bataatti-porkkanakeittoa on tullu vedeltya melkein joka paiva yli viikon ajan.
1 iso bataatti
3 isoa porkkanaa
(muutama peruna halutessa)
6dl kasvislienta
sitruunapippuria, paprikajauhetta ja valkosipulijauhetta oman maun mukaan.
Ohje: Pilko ensin porkkanat ja keita kasvisliemessa itsekseen viitisen minuuttia. Lisaa pilkotut perunat ja keita toiset 5min. Viimeisena bataatti ja keita viela n.10-15min. Soseuta, lisaa mausteita tarvittaessa ja nautiskele!
Salilla on tana vuonna tullu kaytya vain muutamaan otteeseen koska en ole ottanut taksi vuodeksi jasenyytta. Olen kuitenkin lainannut valilla Vickyn ja Matti:n salikortteja. Philalta olen kuitenkin saanut painot lainaan, joten lihaskunnon yllapitaminen on onnistunut ihan kotoa kasin.
Iltanaposteluita olen yrittanyt vahentaa, silla jostain kumman syysta voin menna vaikka koko paivan ilman ruokaa, mutta mita lahemmaksi keskiyota tulen sita enemman minun tekee mieli tunkea ruokaa suuhuni. Parina iltana onkin tullut tehtya hedelmasalaattia.
Taalla sita taas istuskellaan yliopistolla ja olisi 5h aikaa opiskella finanssikoetta varten. YAK! Palaillaan!

Ei kommentteja: