keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Fish pie

 Yliopistolla istuskellaan vaihteeksi ja horpitaan kahvia. Oma aamuni lahti oikein mainiosti kayntiin 30min lenkilla ja 30min lihaskunnolla. Raiski ei suostunut nousemaan ylos millaan. Yliopistolle kuitenkin selvittiin ennen puolta paivaa. Palaveerasin esitelmaporukkani kanssa ja perjantaina meilla onkin presentaatio.
 Aamiais smoothie! Vadelmia, banaania ja maustamatonta jogurttia.

 Pitkasta aikaa voisinkin jakaa reseptin taalla. Ryan halusi eilen valttamatta kalapiirakkaa, joten paatinpas sitten kokeilla moista ensimmaista kertaa. Tama on yksi kovin perus britti ruokia ja oikein maukas. Kyseessa ei siis ole itseasiassa piirakka vaikka fish pie nimi siihen viittaakin.
500g kalaa(itse kaytin pakastekala sekoituksen).
300g perunamuusia.
 Juustokastike: 20g rasvaa, 20g jauhoja, 5dl maitoa ja 100g juustoraastetta.

Sulatin ensin kalakuutiot melkein kiehuvassa vedessa, jonka jalkeen siirryin kastikkeen valmistukseen: Sulata rasva kattilassa ja lisaa siihen jauhot koko ajan sekoittaen, ala anna kiehua. Lisaa maito yha koko ajan sekoittaen estaaksesi paakkujen muodostumisen(n.2min). Ota kattila pois hellalta ja lisaa kastikkeeseen juusto. Sekoita hyvin!
Laita sulatetut/kypsennetyt kalakuutio vuoan pohjalle ja kaada kastike niiden paalle. Lisaa tiheaa perunamuusia kalan & kastikkeen paaalle oman maun mukaan ja ripottele hieman juustoraastetta paalle. Laita uuniin 30min 16'c!
 Tarjoile herneiden kera!
Omani onnistui mainiosti muuten, mutta perunamuusi(mummonmuusi) oli hieman liian vetelaa ja ensi kerralla aionkin tehda sen alusta asti.

Ei kommentteja: